Shelley Long
Data urodzenia: 1949-08-23
Miejsce urodzenia: Fort Wayne, Indiana, USA
Stan cywilny: dwukrotnie zamężna: 1. Ken (od 1970, rozwód); 2. Bruce Tyson (1981 - 2004, rozwód), córka Juliana (ur. 27.03.1985)

Biografia:
Shelley Long urodziła się 23 sierpnia 1949 roku. Uczęszczała do Northwestern University. W roku 1980 zadebiutowała na dużym ekranie w filmie "Więzy przyjaźni". W latach 1982-87 występowała w serialu telewizyjnym "Zdrówko" (jako Diane Chambers). Rola ta przyniosła jej sławę i nagrodę Emmy. Z innych filmów, które nakręciła warto jeszcze wymienić: "Nocną zmianę" [82] [z Michaelem Keatonem] ; "Tracąc to" [83] [z Tomem Cruise'm] ; "Skarbonkę" [86] [z Tomem Hanksem], "Outrageous Fortune" [87] [z Bette Midler], "Nie mówcie jej kim jestem" [90] [z Stevem Guttenbergerem] i "Dr T i kobiety" [00] [z Richardem Gere'm].
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Dede Pritchett (gościnnie)
0.0 2011 Dede Pritchett (gościnnie)
0.0 2011 Dede Pritchett (gościnnie)
0.0 2011 Dede Pritchett (gościnnie)
5.0 2010 Dede Pritchett (gościnnie)
7.8
Współczesna rodzina
Modern Family
2009 Dede Pritchett (gościnnie)
8.0
Świat według Dzikich
Complete Savages
2004 Dede Pritchett (gościnnie)
9.5 2004 Dede Pritchett (gościnnie)
7.8
Joan z Arkadii
Joan of Arcadia
2003 Dede Pritchett (gościnnie)
7.3
8 prostych zasad
8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter
2002 Dede Pritchett (gościnnie)
5.3
Dr T i kobiety
Dr T and the Women
2000 Dede Pritchett (gościnnie)
6.6
Życie przede wszystkim
Strong Medicine
2000 Dede Pritchett (gościnnie)
6.9
Tak, kochanie
Yes, Dear
2000 Dede Pritchett (gościnnie)
7.0
Rekiny i Płotki
Beggars and Choosers
1999 Dede Pritchett (gościnnie)
9.5 1999 Dede Pritchett (gościnnie)
9.0 1998 Dede Pritchett (gościnnie)
7.8 1996 Dede Pritchett (gościnnie)
6.5
Sabrina, nastoletnia czarownica
Sabrina, the Teenage Witch
1996 Dede Pritchett (gościnnie)
9.0
Kobiety Hollywood
Hollywood Women
1994 Dede Pritchett (gościnnie)
7.0
Diagnoza morderstwo
Diagnosis Murder
1993 Dede Pritchett (gościnnie)
6.8 1993 Dede Pritchett (gościnnie)
6.9
Nowe przygody Supermana
Lois & Clark: The New Adventures of Superman
1993 Dede Pritchett (gościnnie)
10.0 1992 Dede Pritchett (gościnnie)
8.1 1989 Dede Pritchett (gościnnie)
7.2 1988 Dede Pritchett (gościnnie)
5.9
Raz jeszcze
Hello Again
1987 Dede Pritchett (gościnnie)
7.2
Skarbonka
Money Pit, The
1986 Dede Pritchett (gościnnie)
7.1
Różnice nie do pogodzenia
Irreconcilable Differences
1984 Dede Pritchett (gościnnie)
6.3
Tracąc to
Losin' It
1983 Dede Pritchett (gościnnie)
6.6
Nocna zmiana
Night Shift
1982 Dede Pritchett (gościnnie)
6.7
Zdrówko
Cheers
1982 Dede Pritchett (gościnnie)
6.5
Jaskiniowiec
Caveman
1981 Dede Pritchett (gościnnie)
6.2 1979 Dede Pritchett (gościnnie)
6.5
Statek miłości
Love Boat, The
1977 Dede Pritchett (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Shelley Long filmy Shelley Long najlepsze filmy Shelley Long zdjęcia Shelley Long galeria Shelley Long biografia Shelley Long nominacje Shelley Long nagrody i wyróżnienia Shelley Long filmografia Shelley Long aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.