Ewa Gawryluk
Data urodzenia: 1967-12-13
Miejsce urodzenia: Miastko, Polska
Stan cywilny: mąż Waldemar Błaszczyk, córka Marysia

Biografia:
Popularna aktorka filmowa i teatralna. Na scenie zadebiutowała 25 stycznia 1992 na deskach Teatru Współczesnego w Warszawie, z którym jest związana aż do dnia dzisiejszego. Przed kamerami zadebiutowała w 1989 r. niewielką rolą w telewizyjnym filmie "Wiatraki z Ranley".
6.5
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
5.6 2009 Sjuzan Tejlor
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Monika Kis, gwiazda filmowa (gościnnie)
6.1 2002 Vanessa
2.1 2001 Lalka Mozyrko
3.5 1999 Wiera Tichonowa
3.0 1999 Ewa
7.0 1998 Mariola (gościnnie)
7.2 1997 Beata
3.0 1997 Beata
7.4 1996 "Marchewa"
6.5 1995 Ewa, sekretarka i kochanka Liperta
6.7 1995 Anna Januszko
5.0 1994 Ruda pielęgniarka / Ruda we śnie
5.4 1992 Prostytutka Jola
6.6 1992 Partnerka Stefna na kursie tańca
6.8 1991 Franciszka Biesiekierska, córka Ireny i Jana
7.8
Dom
1980 Dominika "Nika" Frej, kochanka Andrzeja Talara

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Ewa Gawryluk filmy Ewa Gawryluk najlepsze filmy Ewa Gawryluk zdjęcia Ewa Gawryluk galeria Ewa Gawryluk biografia Ewa Gawryluk nominacje Ewa Gawryluk nagrody i wyróżnienia Ewa Gawryluk filmografia Ewa Gawryluk aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.